Alumnivereniging AVCCC

vrijdag 17-jan-2020 ―  Seminar Katie Lee Weille -- voor leden

Voor leden

Schrijf je in via de mail die je hebt ontvangen van de alumnivereniging op 20 december!
 
Seminar 'De onvermijdelijkheid van een breakdown' met Katie Lee Weille 

Graag nodigen we je uit voor het seminar met Katie Lee Weille op vrijdag 17 januari 2020 bij de USBO met als titel:

'De onvermijdelijkheid van een breakdown'

...and how to repair!

 

In dit seminar neemt Katie Lee ons mee in de theorie van de Amerikaanse psychoanalytica Jessica Benjamin. Een voorproefje daarvan gaf zij tijdens de Memorial bijeenkomst voor Elisha op 11 november. Centraal in het seminar staan Benjamins gedachten over intersubjectiviteit en 'two-ness', waarbij het gaat om de uitdaging om uit het frame van 'do-er and done-to' te komen.
In een therapeutische of coaching-relatie kun je als therapeut of coach in een situatie komen dat een enactment overgaat in een verstoring van de werkrelatie. Een 'breakdown' kan het gevolg zijn. Maar hoe erg is dat?
Volgens de intersubjectieve stroming helemaal niet! 'In de intersubjectieve stroming zijn enactments onontkoombaar en een onmisbaar onderdeel van het psychoanalytische proces. Juist door de verstoringen te ervaren en te begrijpen kan men te weten komen wat er op het onbewuste niveau speelt', zegt psychoanalytica Nelleke Nicolai daarover. 'In enactments herhalen therapeut en patiënt ongewild oude pijnlijke ervaringen. Het herkennen daarvan en het herstellen van de empathische breuk door de analyticus is volgens Benjamin noodzakelijk om het proces weer op gang te brengen'.

Naast theorie zal er voldoende ruimte zijn voor voorbeelden, dialoog, casuïstiek, toepassing in eigen werk en een doorkijk naar organisatie en maatschappij.

Deelnemers ontvangen een programma en een artikel van Nelleke Nicolai om zich in te lezen. Je bent van harte uitgenodigd om zelf met voorbeelden te komen en een case in te brengen.

Het seminar is deels in het Engels en deels in het Nederlands en duurt van 9.00 tot 17.00 u. Daarna praten we graag nog wat na met een borrel.

Graag ontvangen we hieronder je inschrijving zodat we weten dat er genoeg deelnemers zijn om het seminar doorgang te laten vinden. De kosten bedragen 170 euro. Een verzoek tot betaling volgt in januari. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via alumniverenigingccc@gmail.com

We verheugen ons op je komst!

Jessica van den Bosch
Willem de Lannoy